Tryckta böcker

Vi använder ”Print-on-Demand”, också kallat ”behovstryck”. 

Boken trycks när du beställer den

I ”Print-on-Demand” används lasertryck, som idag är av högsta kvalitet. Din bok ligger som en digital förlaga: När någon trycker på ”Köp” i vår bokshop eller i näthandeln, så trycks din bok och levereras till läsaren. 

 

Vem trycker och distribuerar?

Vi anlitar Publit för tryck och distribution. Våra böcker finns att köpa i vår bokshop eller hos de stora näthandlarna, som Adlibris och Bokus. Vi försöker hinna i kapp när näthandeln plötsligt ändrar priser; vi vill att läsaren ska kunna köpa våra böcker i vår egen bokshop till bästa pris (det ger också alltid författaren bästa vinst på sina alster).  

Fördelar med ”Print-on-Demand”

Det traditionella sättet, att av ekonomiska skäl behöva trycka minst 1000 böcker har gjort att just tusentals böcker ligger kvar som ett dåligt samvete på svenska vindar eller i en rötskadad låda i farfars källare, som i: ”Pengar, sorteras som brännbart” – men kanske värst av allt är alla tankar, minnen och uppslag som ingen får läsa.  

 

Du behöver alltså inte ta ett lån för att få din bok tryckt. Den nya tekniken gör att du ”bara” behöver skriva boken (jo, det klarar du!) och då kan Disa förlag  hjälpa dig med resten. 

Som förlag har vi avtal med Bokinfo, för att kunna ge ut våra böcker hos alla stora näthandelsbutiker för böcker. 

Vi har också avtal med Kungliga Biblioteket, för att kunna ge varje publicerad bok ett unikt ”ISBN”

Scroll to Top