Från spaningstunna till gödseltunna

Från spaningstunna till gödseltunna

Från spaningstunna till gödseltunna

Minnen från ett liv som spaningsflygare och bonde

Roland Printzsköld

OM BOKEN:

”Det var märkligt att inse att jag i min S 18 i tjock dimma förgäves hade spanat över den plats där DC-3:an hittades ett halvt sekel senare”.
 
Många har bett Roland Printzsköld, löjtnant i flygvapnet och bonde, att berätta om sina erfarenheter i en bok. Här är den: Vid 99 års ålder publicerar han sina minnen från Krusenhof, Krigsflygskolan i Ljungbyhed, spaningar i kallt krig och ett jordbruk som har gått fram i en jetfart liknande den som han fick hantera i S 29C Tunnan.
 
Här berättas om kvinnor i beredskap, krigsfångar, bönders utmaningar, haverier, omkomna ­flygarkollegor och krigets motståndsrörelser. ­Vi besöker dessutom både Nordkorea och USA.
 
Spioner? Jodå, som när Roland misstogs för att vara en viss Wennerström…
 
Flygentusiaster känner nog igen Roland från hans tid som guide på Flygvapenmuseum i Linköping och kan här läsa om ett femtiotal flygplanstyper, varav Roland har flugit över tjugo. Gödseltunnor finns förstås också med, såväl som prinsessor, en riksmarskalk och en fjärdingsman.
 
Välkommen att ta del av 216 sidor spännande läsning med mängder av fotografier! 
Frågor om beställd bok?
  • Kontakta Publit, som vi anlitar för både tryck och distribution av våra böcker.
Om Disa förlags utgivning

Vi har avtal med Bokinfo, för att kunna ge ut våra böcker hos alla stora näthandelsbutiker för böcker. 

Vi har också avtal med Kungliga Biblioteket, för att kunna ge varje publicerad bok ett unikt ”ISBN”. 

Disa förlag
Bokshop Disa förlag

Tryckta böcker: Print-on-Demand

… också kallat ”behovstryck”. Boken trycks när du beställer den. En teknik som vi hoppas sparar vår natur och din som författare.

Boken trycks när du beställer den

Här används lasertryck, som idag är av högsta kvalitet. Din bok ligger som en digital förlaga och när någon trycker på ”Köp” i vår bokshop eller i näthandeln, så trycks din bok och levereras till läsaren!

 

Vem trycker och distribuerar?

Vi anlitar Publit för tryck och distribution. Våra böcker finns att köpa i vår bokshop eller hos de stora näthandlarna, som Adlibris och Bokus. Vi försöker hinna i kapp när näthandeln plötsligt ändrar priser; vi vill att du ska kunna köpa våra böcker i vår egen bokshop till bästa pris (det ger också alltid författaren bästa vinst på sina alster).  

Fördelar med ”Print-on-Demand”

Det traditionella sättet, att av ekonomiska skäl behöva trycka minst ett tusen böcker har gjort att just tusentals böcker ligger kvar som ett dåligt samvete på svenska vindar eller i en rötskadad låda i farfars källare, som i: ”Pengar, sorteras som brännbart” – men kanske värst av allt är alla tankar och uppslag som ingen får läsa.  

Med dagens teknik kan du trycka din bok utan att ta ett lån. Den nya tekniken gör att du ”bara” behöver skriva boken (jo, det klarar du!) och då kan Disa förlag  hjälpa dig med resten. 

Det kommer som alltid finnas en kostnad i att uttrycka dig, men ”Behovstryck” ger dig kontroll över ekonomin i det. 

Som förlag har vi avtal med Bokinfo, för att kunna ge ut våra böcker hos alla stora näthandelsbutiker för böcker. 

Vi har också avtal med Kungliga Biblioteket, för att kunna ge varje publicerad bok ett unikt ”ISBN”.  

Våra böcker
Köp böcker här i vår bokshop eller i nätbokhandeln.
Scroll to Top