Lyssna på Rolands minnen kring DC-3:an

DC-3:an, Flygvapenmuseum i Linköping

I spänd väntan på spaningsflygaren Roland Printzskölds memoarer vill vi tipsa om en radiointervju där du kan lyssna på Rolands minnen kring spaningarna efter den nedskjutna DC-3:an!

Sveriges Radio P4 Östergötland intervjuade Roland 2008 i samband med att vraket efter DC-3:an installerades på Flygvapenmuseum i Linköping. Det kändes allt lite speciellt för Roland att nu få betrakta resterna av det flygplan som hans division på spaningsflottiljen F 11 i Nyköping, med många andra, sökte så intensivt efter över Östersjön den där ödesdigra fredagen den trettonde juni 1952.

Flygplan DC-3 TP 79001 transporteras på Bråviken den 27 maj 2008. Idag kan du på Flygvapenmuseum i Linköping se planet så som det låg på Östersjöns botten när Jallais team fann det 2003. Många anhöriga väntar ännu på svar kring nedskjutningen och vad som hände med delar av besättningen. Foto: Flygvapenmuseum.se/Sofia Svalmark. Rättigheter: https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/